Friday, 28 November 2014

Kelebihan Omega Guard Shaklee

tik tok..tik tok.... salam u oll..lagi beberapa hari je lg promo omega untuk bulan nov 14 nie..


yang belum grab..cpat2 grab, call je kalau nak order..sure order anda akan dilaksanakan degan segera...don't worry lepas pembelian konsultasi akan di beri...okeh hehehe....


meh baca apa kelebihan omega shaklee jenama minyak ikan pilihan cheq amy....

  1. minyak omega 3 dlm Omega Guard shaklee di esktrak dari ikan laut dalam & berair sejuk (cth ikan berair sejuk sardin, mackerel, salmon dll) ikan laut dalam je yang kaya dengan minyak omega 3, memang sukar nak dapat ikan seperti itu ok.
  2. Omega Guard Shaklee TIDAK dihasilkan dr minyak hati ikan, sebab hati ikan mengandungi toksin..INI PENTING KALAU NAK PILIH MINYAK IKAN PASTIKAN BUKAN DR HATI IKAN..!!
  3. ketumpatan minyak omega 3 dalam omega guard 3x lebih tumpat dari ketumpatan hati ikan.
  4. Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dgn 7jenis asid lemak omega 3 semulajadi - EPA, DHA & ALA.
  5. 1 kapsul omega guard shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA & DHA
  6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini
  7. proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak omega 3 yang tulen & menyingkirkan bahan bahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin & PCB
kenapa anda perlu pilih OMEGA GUARD SHAKLEE?? jom kita lihat carta bawah ni...

                         kenapa perlu pilih OMEGA GUARD SHAKLEE

carta atas tu boleh lihat sendiri perbandingan kandungan EPA & DHA omega guard shaklee dengan brand lain...carta atas tu bukan suka suki buat ye..ni dapat dr shaklee sendiri hokeh..mana dapat?? ha, SID shaklee yang p kelas nutrisi je dapat & SID dalam group JUTAWAN yg xdapat hadir kelas nutrisi..

sebab itu saya pilih OMEGA GUARD SHAKLEE dari jenama lain. omega guard shaklee minyak ikan terbaik.. thump banyak2....tak ragu lagi memilihnya...PILIHAN ANDA???

ANDA NAK MENCUBA OMEGA GUARD SHAKLEE??



⌨ Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
'Call/SMS/WhatsApp: 012-653.9060 (Amylia)
PM FB https://www.facebook.com/pages/Double-Healthy-e-shoppe
   COD Area:SELURUH KAWASAN AMPANG, KUALA LUMPUR (KLCC, AMPANG PARK,SEKITAR BUKIT BINTANG) CHERAS, KELANA JAYA , & SUBANG







8 MITOS TENTANG KECANTIKAN!!!

Entry kali ni, nak share mitos tentang kencantikan...Fakta @ Auta...

Banyak tips kecantikan yang dikongsi , samada, logik atau tidak, yang paling selalu pikir berkesan ker??betul tak?? atau penipuan (auta) semata-mata. jangan terkejut banyak mitos auta kecantikan yang biasa kita dengar hanyalah rekaan sahaja.....

Jom kita baca entry kali ni....
  • UBAT GIGI BOLEH MENGHILANGKAN JERAWAT
FAKTA
- bergantung kepada bahannya yg boleh mengeringkan kulit.
-gunakan ke atas permukaan jerawat saja, ubat gigi membantu untuk mengeringkannya sekaligus mempercepatkan proses pemulihan.
- perlu diingat, ubat gigi boleh merengsakan kulit lalu menyebabkan ia kering & mengelupas, so pastikan anda sapukan di kawasan yang kecil saja iaitu bahagian yg bermasalah.
  • JUS LEMON CERAHKAN KULIT & RAMBUT
FAKTA
-jus lemon sememangnya boleh membantu dlm mencerahkan kulit & rambut.
-gunakan jus lemon dengan berhati-hati jika ingin mendapatkan hasil secara semulajadi.
-jus lemon yang terkena pada kulit @ rambut terlalu lama boleh menyebabkan kerengsaan @ kekeringan pada kulit.
  • TIMUN BANTU KURANGKAN LINGKARAN GELAP BAWAH MATA
FAKTA
-sangat membantu dalam mengurangkan mata yg lebam ini kerana kandungan air dlm sayuran ini banyak menjadikan bersifat sejuk.
-timun membantu mengurangkan lebam di bawah mata & pada masa sama memberi kesegaran pada mata.

Gambar hiasan
  • CUKUR @ "WAX" LEBATKAN BULU BADAN
AUTA
-"WAX" @ bercukur iaitu membuang bulu badan tidak akan membuatkanya tumbuh semula lebih tebal.
-sebenarnya,selepas bulu badan dicukur atau cabut ia lebih menjadi kasar, jadi ia kelihatan lebih tebal daripada sebelumnya.itu saja.
  • TAK BAGUS BERKONGSI ALAT SOLEK
FAKTA
-terbukti bahawa alat solek dikongsi sebenarnya menyebabkan pengguna berkongsi bakteria yg boleh menyebabkn jangkitan @ masalah kulit.
-elakkan meminjam sebarang alat solek jika mahu selamat.
-jangan gunakan alat soleh yang dijadikan penguji, sebaiknya hanya menggunakan alatan milik sendri.
  • BURUK PADAH PICIT JERAWAT
FAKTA
-biarkan saja jerawat jika tidak mahu ia dijangkiti bakteria.
-jika di usik, ia boleh merebak ke permukaan lain atau membuatkan keadaannya menjadi lebih teruk.
-memicit jerawat oleh menyebabkan jangkitan merebak permukaan lain & menambahkan lagi bilangan jerawat
-bersihkan kulit dgn betul & biarkan jerawat hilang dengan sendirinya.
  • SELULIT HANYA TERJADI KEPADA ORANG GEMUK
AUTA
-semua orang mudah mendapatkan selulit tanpa mengira berat badan.
-selulit dipengaruhi jantina, gen serta gaya hidup.
-berbadan kecil mungkin tidak membuat anda terselamat dari selulit.

Gambar hiasan
  • KERAP CUCI MUKA LEBIH BAIK
AUTA
-kerap kali mencuci muka hanya menyebabakan kekeringan dalam jangka masa panjang kerana bahan pencuci akan menyahkan penghalang semulajadi yang menglindungi kulit daripada kesan alam sekitar seperti habuk.
-pencucian yang betul adalah 2x sehari iaitu siang & malam, ia cukup menjaga kulit dengan baik.

sumber : Harian Metro 14 nov 2014 





Sharing is caring.....

Thursday, 13 November 2014

Baby Shaklee cheq amy!!

assalamualaikum....

lama sungguh x updated blog...hehehe

alhamdulillah...cheq amy selamat melahirkan seorang lg khalifah dimuka bumi ini WOW!!..anak cheq amy yg ke-3... boy!!! :)

kali ni baby ni 100% baby shaklee , sebab 100% masa kehamilan cheq amy amalkan pengambilan supplement shaklee... sebutir vitamin yg diberikan oleh KKM langsung tidak dijamah....apa yg cheq amy ambil :-

  • VIT LEA, 
  • VIT C, 
  • B COMPLEX, 
  • OSTEMATRIX.
  • ESP

nk cerita skit msa kehamilan baby shaklee kali ni "morning sickness" or ape2 je la panggilan tuk muntah2 ni, cheq amy kurang alami ye...sgt hairan okey....kalau dulu 1st n 2nd baby, pantang gosok gigi,pantang bangun pagi CONFIRM 5-10 min dok muntah2 dalam bilik air,tp kali ni, alhamdulillah still alami tp KURANG sgt2... suka3...

paling best in da world klo ibu2 yg hamil for sure kebarangkalian masa check up monthly kena minum air gula kan? kan?...kali ni kehamilan cheq amy selama 9 bulan alhamdulillah NO minum air gula...WOW!! lg sekali hahaha...mmg xsangka sebab 1st n 2nd baby dulu memang kena minum terutama masa 1st baby smpai 2x minum + kena buat BSP (Blood sugar profile)..stress oo asik kena cucuk jarum je wlpon cucuk seteot...

berat badan pun naik cun aje xnaik mendadak mengikut graf yang sepatutnye hehe tu yg suka sgt :)

ok...insyaallah nanti cheq amy share lagi berpantang bersama set shaklee plk ....

nak cuba set kehamilan?? bole je hubungi no di bawah :) ....kalau tak cuba tak tau kan...


⌨ Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
'Call/SMS/WhatsApp: 012-653.9060 (Amylia)
PM FB https://www.facebook.com/pages/Double-Healthy-e-shoppe
   COD Area:SELURUH KAWASAN AMPANG, KUALA LUMPUR (KLCC, AMPANG PARK,SEKITAR BUKIT BINTANG) CHERAS, KELANA JAYA , & SUBANG


Sunday, 2 November 2014

Omega Guard

salam hari minggu untuk anda semua...hari minggu yang paling bahagia bila dapat rehat2 dengan family kan....betul tak?? so selamat berhujung minggu untuk pembaca blog cheq amy hehehe

lewat 1hari je...atas kesibukan semalam,lupa nak umumkan promosi NOV 14 ni...kali ni shaklee promosi OMEGA GUARD... a.k.a minyak ikan.... ( see kena telan minyak ikan ni..dah tahap kelupaan terselah hahahah)


promosi NOVEMBER 2014

Jom nak share info pasal OMEGA ni....ANDA PERLU MENGAMBIL OMEGA GUARD SHAKLEE NI SEKIRANYA ANDA :
  1. Ibu hamil (perkembangan otak bayi dlm kandungan, kurangkan risiko lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi slepas bayi dilahirkan)
  2. Ibu menyusu (perkembangan otak bayi)
  3. Kanak-kanak (Usia 0-6tahun adalah peringkat umur yg sangat kritikal dimana pertumbuhan otak yg yg pintar perlukan makanan yg kaya dgn asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. dan bagus utk sistem imunisasi kanak2,asma,eczema)
  4. Individu yang ingin mengawal berat badan (omega 3 meningkatkan hormone Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat)
  5. Individu yg ingin meningkatkan kepekaan , daya ingatan dan kecekapan kerja 
  6. Lelaki yg mementingkan kesihatan - memelihara dari penyakit jantung, strok, obesiti, kencing manis dan byk lagi
  7. Wanita yg mementingkan kecantikan (flawless skin) dan kesihatan (tulang dan sendi)
Okey.. next entry nak cerita kelebihan Omega Guard Shaklee berbanding jenama lain dan kenapa perlu memilih minyak ikan brand Shaklee ni...




⌨ Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
'Call/SMS/WhatsApp: 012-653.9060 (Amylia)
PM FB https://www.facebook.com/pages/Double-Healthy-e-shoppe
   COD Area:SELURUH KAWASAN AMPANG, KUALA LUMPUR (KLCC, AMPANG PARK,SEKITAR BUKIT BINTANG) CHERAS, KELANA JAYA , & SUBANG

Saturday, 1 November 2014

Nasi Ayam Karemel

Nasi Ayam Karemel

Baca je tajuk....terbayang rupa ye kan.... NASI AYAM CARAMEL....baru semalam masak, tp tak kesempatan nk update kt blog....la ni baru free nk update hehehe

akibat popular sgt resepi ni kt laman sosial FB, maka hati ni teringin sgt nk makan ( sebelum berpantang ni layan je kehendak hati hahaha) so smlm terjadi la misi masak nasi ayam caramel ni....

RESEPI
=======





Sumber resepi ni dari FB : resepi ringkas...

Setelah bertungkus lumus memasak..maka ni la hasil masakan ... :)

nasi ayam caramel yg dimasak oleh mak buyong 37 minggu hehehe


memang puas ati msak...paling sedap ayam ye hahaha...seruis tak tipu...ngeh2...cuba la yerk u oll...







Sharing is caring.....

Monday, 27 October 2014

7 Criteria memilih Soya Di Pasaran

Topic kali ni nak citer secara umum BAGAIMANA untuk memilih @ criteria soya yg baik... ikutkan di pasaran sememang banyak produk soya kan....soya banyak manfaatnya bila di ambil untuk tubuh badan kita AKAN TETAPI pada zaman sekarang banyak benda perlu ditelik2 sebab yg nak diambil tu masuk kebadan kan.....

kalau sebut je SOYA mmg tip top la!!! macam2 ramalan mengatakan soya punca kanser la, soya xsesuai untuk pesakit fibriod la, soya bla...bla..bla la...TETAPI perlu la tahu, soya bagaimana yang tak elok untuk diambil....

tak nak panjang lebar jom baca criteria memlilih SOYA.
  • Kacang soya itu sendiri MESTI TUMBUH membesar secara ORGANIC~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian PENANAMAN SECARA KIMIA(bukan organic) akan MENYEBABKAN NUTRISI MAKANAN BERKURANGAN.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
  • Soybean tu MESTI NON GMO( TIDAK DIHASILKAN SECARA GENETIC)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari JENIS GENETIC ni adalah MURAH utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan
  • Soy Protin tu MESTI MENGANDUNGI 9 ASID AMINO PERLU - Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
  • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes MESTI DIBERSIHKAN DENGAN AIR BUKAN DENGAN ALCOHOL-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
                  
                  makanan wajib beli kalau p pasar malam....nyummm!!!
  • Bahan ANTI-THYROID/ANTI-GROWTH SUBSTANCE MESTI DISINGKIRKAN- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
  • Proses PEMBUATAN soy protein sebaiknya TANPA PEMANASAN-Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
  • Soy isolate itu MESTI DITAMBAH DENGAN UNSUR CALSIUM..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium
JADI??? sebelum nak p beli soya @ soy protien sila belek2 kandungan di belakang...de x semua criteria di atas ok...

sumber : SHAKLEE 2 u






Sharing is caring.....

Friday, 17 October 2014

OSTEMATRIX buat saya rasa TERUK!

kenapa cheq amy kata macam tu??
disebabkan cheq amy kini berbadan 2 yang hampir tunggu hari...cheq amy telah dpt 1 serba sebi penyakit akibat ostematrix nie...seminggu lebih xambil oste ni...maka cheq amy mengalami..
  • SAKIT  pinggang, punggung 

  •  kaki xpsl2 KENA CRAMP sekian hampir 9 bulan xkena! sakittt oooo!! nak2 lg musim hujan ni...cpt sungguh die nk cramp..


TERKINI DOK BERSILA XSAMPAI 5MIN KAKI KEBAS!!!dh kebas nk bg ok balik punya la lama....xsmpai 5min lg kena lagi 
SERIUS!!! ostematrix sgt truk KALAU TAK AMBIL klo dh DI KONGSI KALSIUM BERDUA ni.. SANGAT sgt memerlukan ye!!! dr awal hamil memang cheq amy ambil OStematrix ni..alhamdulillah, semua list kat atas tu, cheq amy xdapat merasai ye..suka3..


mood : rase nk menitik air mata je td bila syok2 dgr ceramah ustz DON kt masjid al -azim...kaki kebas kemain.... 



Sharing is caring.....

Tuesday, 14 October 2014

Hidangan Pagi untuk ibu hamil

Selamat Pagi....

Assalamualaikum untuk semua,,,,

Dah breakfast??? 

Breakfast apa???? Nasi Lemak? Lontong? Roti Canai? Mee goreng? Roti Bakar?alhamdulillah, kat Malaysia ni macam-macam  Makanan yang ada...sebut aje insyaallah leh dapatkan...heheh

Alhamdulillah ibu Hamil mcm cheq amy dah sarapan pagi..kena la sarapan awal untuk 2 org...hehehe

Menu Pagi ni, dah telan :-
  • 2x  GANDA DAGING
  • 12X GANDA SUSU
  • 4X GANDA TELUR
PERGHHH!!! banyak kan....tp itu la diperlukan oleh ibu hamil macam cheq amy untuk mencukupi PROTIEN dalam badan....

anda boleh mencukupi semua tu??? makan daging,susu, telur bagai....cheq amy secara jujur memang tak boleh!!! boleh beku otak pagi2 nak pikir semua tu nak dimasak apa...tak kan nak telan daging gitu aje..susu boleh la lagi kan..

so PENYELESAIAN yang bancuh & MINUM ESP SHAKLEE simple & mudah!! 1x minum ESP bersamaan smua diatas...

Buat x sampai 5Min, teguk x sampai 2min...tu yang  suka & senang!!!


IBU HAMIL yg agak  busy, boleh cuba ESP ni... memang best!!!! pulak tu banyak kelebihan yang dapat dari ESP ni untuk ibu hamil...

nak cuba boleh je...


⌨ Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
'Call/SMS/WhatsApp: 012-653.9060 (Amylia)
PM FB https://www.facebook.com/pages/Double-Healthy-e-shoppe
   COD Area:SELURUH KAWASAN AMPANG, KUALA LUMPUR (KLCC, AMPANG PARK,SEKITAR BUKIT BINTANG) CHERAS, KELANA JAYA , & SUBANG

Sunday, 12 October 2014

Kaedah Penghantaran

KAEDAH PENGHANTARAN :-


terdapat 2 cara penghantaran yang dilakukan oleh cheq amy:-
  1. COURIER (POS LAJU)
  • Double healhty e-shoppe meggunakan khidmat POS LAJU Seluruh Malaysia,Sabah Sarawak & juga Brunei
  • Penghantaran dilakukan 3 kali seminggu yang ditetapkan pada :-
             ** SELASA, KHAMIS & SABTU ( MINGGU KE 2 & 4 SAHAJA)

             **PENGHATARAN DILAKUKAN SELEPAS PEMBAYARAN DISAHKAN oleh                          admin.

***** penghantaran boleh dilakukan pada hari yang tidak dinyatakan sekiranya terdapat "Emergency case" yang memerlukan product tersebut di hantar segera.

***** hari penghantaran boleh dilakukan pada hari lain sekiranya hari tersebut adalah HARI CUTI UMUM.


    2.  CASH ON DELIVERY (COD)
  • COD dilakukan dikawasan yang berhampiran seperti SELURUH KAWASAN AMPANG, KUALA LUMPUR (KLCC, AMPANG PARK,SEKITAR BUKIT BINTANG) CHERAS & PETALING JAYA, 

  • COD boleh dilakukan dikawasan-kawasan yang tidak disebutkan sekiranya berhampiran tetapi akan dikenakan charge penghantaran, kawasan yang dikenakan:
          -SUBANG JAYA - RM 6.OO
          -SHAH ALAM     - RM 8.OO

**** kawasan yang dikenakan charge akan mendapat FOC sekiranya melakukan pembelian sebanyak RM200 keatas DAN pembelian yg berulang.





Dibuka 24 Jam 7 Hari seminggu!!! WatsApp 012.653.9060

Wednesday, 8 October 2014

Sembuhkan Luka Bersalin

PETUA

Nak share dgn anda semua....

Untuk menyembuhkan luka dengan cepat selepas bersalin,caranya rebus segenggam daun jambu batu muda sehingga mendidih....Apabila suam, gunakan air tersebut untuk mencuci di bahagian sulit...lakukan 2-3 kali sehari sehingga sembuh...InsyaAllah

mudahkan???
                                             ni la rupa daun jambu batu

Masa cheq amy berpantang, mak buatkan rebusan biji ketumbar...dah suam2 boleh bilas bahagian sulit..kena suam2 ok, kalau tak menjerit la jawab ye hehhehe....air rebuasan ni  buat masa bilasan lepas buang air kecil @ besar & masa mandi...alhamdulillah 2 orang anak  masa berpantang memang amalkan petua org tua, ada kebaikannya juga, bahagian sulit mmg tak berbau..paham2 je la kan darah wanita bersalin...banyak & agak berbau....

     biji ketumbar....hahhaa klo masa berpantang, bilik air selalu la penuh ngn biji ketumbar ni hehe








Sharing is caring.....

Saturday, 4 October 2014

Selamat Hari Raya AidilAdha

Ramai juga yang balik kampung kan untuk menyambut Hari Raya Aidiladha....seronok depa dpt balik, saya rasa sini je KEy EL hahaha...rasa dah tak larat nak dok lama2 dalam kereta..mak buyong tunggu hari je :)

Hari ni area Ampang seharian di temani Hujan...hujan rahmat...sejuk n damai je...

tp bukan nak citer pasal hujan, alkisah ye nak cerita hujan2 makan kuih apam hahahha...

Kuih Apam yang paling senang & simple, bahan tak perlu nasi ke eno ke baking powder ke....tapi yang penting mesti ada YIS ( mauripan)..bahan utama....

layan petang2 mkn apam tu, dengan anak-anak & en suami memang seronok.....Resepi apam ni, panggil APAM KAMPUNG....xkisah la panggilan ape...yg pasti SEDAP & SIMPLE

RESEPI :
2 cawan tepung gandum
1cawan gula
1 1/2 cawan air
1 sudu kecil yis mauripan
sedikit pewarna (ikut citarasa masing2 ok)

Cara:
-campurkan kesemua bahan, kacau sebati & peram selama 1 jam.
-acuan sapukan sedikit minyak
-kukus selama 8-10min

                            ni la kuih ye,,,,APAM KAMPUNG sebelum boh kelapa

Sebab apa pilih warna hijau...ha!!! kaler feveret saya HIJAU...heehehe...boleh katakan apa jua wrna yang berkaitan hijau saya suka....kalau raya baju warna hijau mesti ada....hehhee

Sebab Hijau jugak la saya pengguna tegar SHAKLEE hehehe...shaklee kan tema warnnya HIJAU hahhaa....tp selain warna shaklee yg bertema hijau, saya memang FALL IN LOVE dah dengan keberkesanan product SHAKLEE....ditambah ngn tema shaklee hijau ber fall222222 la ngn shaklee hahhaa..la ni xsabar nak berpantang dengan SET BERPANTANG SHAKLEE... :)

ni apam sebelum dikukus & selepas digaulkan dengan kelapa dan sedikit garam

ok...korunk bole mencuba...simple sgt2....

"SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA" & SELAMAT BERCUTI









Sharing is caring.....


Thursday, 2 October 2014

PROMO OCTOBER

Saper yang belum tahu or dah tahu, bulan oct 14 ni adalah bulan ESP!!! wow! teruja sgt hot item SHAKLEE ni tengah promo.... harga retail RM 150.00 TETAPI klo dpt kena bulan promo Harga tak beringat okeh!!!! SUPER DUPER JIMATTTT!!!!

                                               promo bulan OCT 14

Ada yang terpikir, buat apa la nk ambil2 protien ni..makanan harian pun de protein gak....ermmm betul gak tu???tidak dinafikan, tapi DAPAT PASTIKAN KE protien yang diambil harian tu ckup tuk tubuh badan kita sbb protien nie cpt hilang khasiat dia terutama di masak terlalu lama....renung2kan...

penting sgt ke protien ni....uik pentinggggg!!!! bagi cheq amy la.....cer kita tgk kalau kekurangan protien dalam badan....

RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):
1. kurang darah atau kurang oksigen dalam darah
2. penyakit buah pinggang
3. penyakit hati
4. kolesterol tinggi
5. tekanan darah rendah
6. kandungan gula darah rendah
7. Fungsi saraf tak stabil
8. Ulser perut + usus
9. Luka ambat sembuh
10. Pengaliran darah yang tidak lancar
11. Penglihatan kurang baik
12. Badan menggeletar
13. Letih lesu
14. Lemah
15. Tinggi kandungan air dalam tisu badan
16. Terancat akal
17. Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan

tapi AWAS!!! sebelum nak mencuba ESP pastikan ANDA TIADA penyakit GOUT!!! that y anda perlukan SID SHAKLEE yg betul2 boleh membantu anda....kalau bukan lg, siapa org ye..sudah pasti SID anda amylia zuliana ini hehehe






⌨ Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
'Call/SMS/WhatsApp: 012-653.9060 (Amylia)
PM FB https://www.facebook.com/pages/Double-Healthy-e-shoppe
   COD Area:SELURUH KAWASAN AMPANG, KUALA LUMPUR (KLCC, AMPANG PARK,SEKITAR BUKIT BINTANG) CHERAS, KELANA JAYA , & SUBANG


Energizing Soy Prorien (ESP)

ANDA TAHU @ TIDAK???

Shaklee adalah syarikat PERTAMA yang MENGWUJUDKAN suplemen protein berasaskan kacang soya. Pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.
ESP paling HOTT!!                      
kalau sebut je ESP, boleh kata agak ramai yang mengenali ESP ni, termasuk dealer shaklee, pegguna shaklee tak ketinggalan juga pesaing product berprotien.....glamer kan...

ESP ni makanan utama dalam Shaklee & merupakan makanan tambahan yg penting dalam diet harian kita. KENAPA YERK??? 
  • Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. 
  • Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.


Energizing Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh kita bagi mengekal tisu-tisu yang sihat,TERMASUK 9 ASID AMINO PENTING YANG TIDAK DAPAT DIHASILKAN OLEH TUBUH DENGAN SENDIRI. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

ESP SHAKLEE NON-GMO SOY !
kalau diikutkan dipasaran kebanyakkan soy protien adalah GMO SOY....TETAPI soya shaklee adalah NON-GMO...apa beza NON -GMO dgn GMO??? xpe nanti sya explain next entry ok..insyaallah...sape2 yg rajin leh search okeh....



Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.


Kelebihan ESP ini ialah;
  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
SIAPA YANG MEMERLUKAN ESP NI???
  • ibu menyusu
  • ibu hamil
  • pelajar
  • mereka yang menjaga kesihatan
  • mereka yang nak kurus /nak gemuk
  • mereka yang inginkan kulit cantik
  • mereka..mereka...mereka..senang kata sesuai untuk semua hehehe






APA YANG ANDA DAPAT SETELAH MINUM ESP NI????

Banyakk sgt  anda dapat setelah minum ESP ni...ada yang xsedar tetiba kulit mulus je walahal niat minum ESP nak kurus, ada yang xsedar susu anak pekat,anak sentiasa kenyang,walahal niat tu nak dapatkan lebih tenaga ketika menyusukan anak...ada yang xsedar, tang part yg gelap makin cerah...aishhhh byk la kelebihan lepas minum ESP ni....antara xsedar je effect ye heheh


TESTIMONI



Anda ingin cuba?boleh je......




⌨ Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
'Call/SMS/WhatsApp: 012-653.9060 (Amylia)
PM FB https://www.facebook.com/pages/Double-Healthy-e-shoppe
   COD Area:SELURUH KAWASAN AMPANG, KUALA LUMPUR (KLCC, AMPANG PARK,SEKITAR BUKIT BINTANG) CHERAS, KELANA JAYA , & SUBANG



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Total Pageviews